Либийските бунтовници искат да им се достави оръжие

„Изпратихме списък с необходимото ни военно и техническо оборудване“, каза пред репортери в Бенгази Абдел Хафиз Гога, официален говорител на либийския Национален съвет. На въпрос до кои страни е изпратено искането той отговори: „Разбира се ние помолихме страните, които вече признаха националния преходен съвет като единствен представител на Либия“.
Франция, Катар и Италия вече признаха администрацията на бунтовниците в източната част на Либия, чиято военна кампания срещу силите на Муамар Кадафи буксува въпреки въздушните удари на НАТО по правителствени военни обекти. Въстаниците бързо преодоляха съпротивата на правителствената армия на изток, но по-добре екипираните сили на Кадафи със своите по-далекобойни оръдия предотвратяват напредването на бунтовниците към централните райони на либийското крайбрежие в посока Триполи, отбелязва Ройтерс.
Говорителят на бунтовниците в Бенгази каза още, че те са засилили охраната на контролираните от тях петролни полета след атаки на силите на Кадафи. По думите му подразделения на правителствената армия все още контролират част от петролния терминал Брега въпреки усилията на въстаниците да ги прогонят.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *