Либийският външен министър поиска убежище във Великобритания

Куса обявил, че напуска правителството в знак на протест срещу нападенията, извършвани от силите на Муамар Кадафи срещу цивилни. Говорител на британското министерство на външните работи потвърди новината и даде да се разбере, че британското правителство окуражава хората около Кадафи да го изоставят.
Междувременно четирима българи са евакуирани от Либия през Тунис със самолет на руското Министерство на извънредните ситуации. В него са пътували 105 пътници, основно руснаци и украинци, първоначално евакуирани от Либия. Малко след това самолети на международната коалиция бомбардираха цели в предградие на либийската столица Триполи. Според очевидец мишена на бомбардировката е бил военен обект.
Президентът на Съединените щати Барак Обама разреши на Централното разузнавателно управление да провежда тайни операции в Либия в подкрепа на бунтовниците. ЦРУ и Белият дом отказаха коментар по въпроса. Според експерти американската разузнавателна агенция е изпратила свои сътрудници, за да установят контакт с опозицията и да направят оценка на нейната сила и нужди, в случай че президентът Обама реши да достави оръжия. „Ню Йорк таймс“ съобщава, че служители на британското разузнаване също са разположени в Либия, за да насочват въздушните удари.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *