Преглед на печата

Въпреки че по закон падането на жителите не води автоматично до закриване, разноцветни политици признават, че са нужни широки обществени дебати за ново административно деление на страната, посочва изданието.
Ако се окаже, че при формирането на цените на бензина и дизела вносителите и търговците трупат огромни печалби, цялата мощ на държавата ще се стовари върху тях, пише на първа страница ТРУД, като цитира Валентин Николов, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ.
По темата ДНЕВНИК цитира обявеното от министър Трайчо Трайков за начина, по който се формират цените на горивата, а именно: Бургаската рафинерия „Лукойл Нефтохим“, която държи над половината от пазара на едро на горива в България, формира заводските си цени на базата на вноса от рафинериите в региона, а не толкова според разходите си за производство.
Вестниците пишат и за смъртта на бизнесмена Михаил Михов, станал известен с прозвището Мишо Бирата.
24 ЧАСА пише, че според негови познати от Варна, в последните дни Михов не бил на себе си. Хора от прислугата и охраната на луксозната му къща в морския град признаха, че никога не са го виждали такъв, посочва вестникът. СТАНДАРТ публикува мненията на адвоката на Михов Сашо Пенов, политици и представители на спорта, както и на съдружника на съпругата му Ева Евгени Щерев.
Киселинен дъжд е валял вчера над много области в страната, посочва НОВИНАР, като се позовава на Националния институт метеорология и хидрология. Според заместник-директора на института Валери Спиридонов в няколко града стойностите са били близки до границата, под която се смята, че валежът е киселинен.
Работи се по създаване на държавен фонд, който да обедини всички финансови ресурси на програмите за енергийна ефективност, отбелязва вестник КЛАСА, като цитира министъра по управление на еврофондовете Томислав Дончев.
Елитна матура с повишено ниво на трудност, която да пресява масовия поток за кандидатстване в университетите, ще въведе просветното министерство в новия закон за училищното образование, пише на първата си страница МОНИТОР.
Държавната администрация губи от освобождаването на високо подготвен експертен потенциал, посочва вестник ДУМА. Според изданието това ще се случи, ако кабинетът приеме предложението на финансовия министър незабавно да се пенсионират специалистите, навършили възраст, за да освободят място за млади хора.
Финансист номер едно Симеон Дянков е поправил само наполовина грешката си от 2009 година, когато блокира плащанията на държавата и общините към бизнеса и остави куп фирми без пари насред кризата. Това пише СЕГА и допълва: Просрочията през 2010 г. са се стопили значително – 46%, но остават на тревожни високо ниво -близо 432 мин. лева.
Изданията пишат и за оспорваните сделки за собствеността на вестниците „Труд“, „24 часа“ и „168 часа“. Заглавието по темата във вестник ПАРИ гласи: „Война с много неизвестни“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *