Лиляна Павлова е новият строителен министър

Самият Плевнелиев заяви по-рано, че е дал своето предложение кой да го замени на поста във ведомството, но отказа да го назове. Оставял правото на решение на вицепремиера Симеон Дянков и министър-председателя. Досега Лиляна Павлова отговаряше за оперативните програми в регионалното министерство.
Другото спрягано име за поста бе това на министъра по еврофондовете Томислав Дончев.
Преди заседанието на кабинета днес Росен Плевнелиев каза, че това е последният Министерски съвет, в който участва. Формално и парламентът трябва да одобри оставката му.“Дойдох да благодаря на всички колеги за тези две години, в които работихме много. Постигнахме много по националните приоритети, гордея се с това, което направихме. Тръгвам с високо вдигната глава. Поемам нова, още по-голяма мисия и ще се радвам да мога да разкажа там какво смятам да свърша“, каза той.
Плевнелиев определи като символично това, че последната точка, която днес  докладва на заседанието на МС, е свързана с магистрала „Струма“, съобщи БТА. В същото време кандидатката за вицепрезидент на ГЕРБ Маргарита Попова вече заяви, че няма да се оттегли от поста, а ще излезе в полагаемия се за това отпуск. По неофициална информация ще я замества  Даниела Машева.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *