Лондон нареди:Имигрантите само с банкови карти

„Мастеркард“ стои зад проекта, рекламират „Блу даймънд“ в България и Полша

Лондон. Имигрантите на Острова ще ползват дебитна карта, без да е необходимо да си откриват банкова сметка, съобщи британският в. „Индипендънт“.

Новата карта „Блу Даймънд“ ще бъде лансирана от компанията Tuxedo на предприемача от ирански произход Али Сарихани. Той е основател на „Алфа телеком“. Проектът за картата ще стане с подкрепата на „Мастеркард“.

Имигрантите в страната и около шестте милиона британци, които нямат банкова сметка, ще могат да зареждат картата с пари в брой във филиалите на банките Барклис Банк и „Поуст офис“. Картата може да бъде използвана също така за банкови трансфери зад граница. Притежателите на „Блу даймънд“ няма да бъдат подлагани на кредитни проверки. Новата дебитна карта ще бъде рекламирана най-вече на онези места, откъдето във Великобритания влизат най-много имигранти, като например лондонската автогара Виктория. Тя ще бъде популяризирана активно и в държави като България и Полша, в които има голям брой желаещи да имигрират във Великобритания.

Смята се, че в Кралството всекидневно пристигат по 1000 икономически имигранти от Източна Европа, отбелязва „Индипендънт“. Новата карта ще може да се използва в почти всички банкомати и транзакцията ще струва само 1,50 лири. Картата ще се продава в магазините на цена 9,95 лири. С нея ще се пазарува в магазините. Тя ще може да бъде използвана на 9 млн. места в над 100 държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *