Лукс круизът у нас бил стандартен

Това което у нас се рекламира като първокласен и луксозен круиз, в Америка и Европа попада в стандартния сегмент, съобщиха от Българско круиз общество.
В круиз индустрията се разграничават четири основни пазарни сегмента – икономичен, стандартен, първокласен, луксозен, обясняват от там. В рамките на един сегмент, круиз линиите също се подреждат по качество. Корабите на големите круиз компании като Celebrity Cruises, Royal Caribbean International (RCI) и Carnival Cruise Lines също имат класове. Всяка круиз компания оперира в определени дестинации.
При икономичния круиз най-важна е ниската цена, забавленията са ограничени до необходимия минимум или липсват.
При стандартният круиз се предлага активна и динамична почивка, много забавления и предложения за брегови екскурзии, интензивна програма в точките от маршрута. Този продукт привлича много семейства. Безплатното настаняване на деца в каютата на родителите е стратегия, използвана от някой круиз компании.
От Българско круиз общество съветват потребителите да бъдат внимателни по два аспекта – детската глъчка е навсякъде (има много деца поради ниската цена), а и специализираните клубове и зони са пренаселени. Други компании таксуват децата, но в замяна на това, детските клубове са просторни и разнообразни, обособени са възрастови зони, има специализирани обучителни занимания и забавления. В единия случай потребителите получават ниска цена, в другия – качествена ваканция.
При първокласния круиз корабите са по-малки от тези за стандартен круиз, обслужването се доближава до индивидуално, кухнята е гурме, каютите са по-големи, по-малко деца, пасажерите са над 40 г.
Според Дъглас Уорд, гуру сред круиз експертите, оценяващ качеството на принципа на таен клиент, круизите на Celebrity Cruises, особено на корабите от клас Solstice са най-добрия първокласен продукт, в който малките детайли добавят усещане за ексклузивност към пътешествието.
При луксозния круиз корабите са малки, стойността е в преживяването, в дизайнерския интериор, в насладата от най-висока кухня и обслужване, в гостуването като лектори на световноизвестни политически лидери, дипломати, посланици, учени, писатели, в съотношението ”пасажери към екипаж”, което се доближава до 1:1, почивката има по-лежерен характер, възможна е тематична насоченост.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *