Лъсна поредният американски мошеник-милиардер, обвинен за измами за $8 млрд.

Милиардерът финансист Алън Станфорд е обвинен в финансови машинации на стойност 8 милиарда долара.
За това съобщи Комисията за ценни книжа и стокови борси на САЩ след проверка в офис на фирмата Stanford Financial Group, която принадлежи на Станфорд. Той е обвинен, че в продължение на десетки години неговата банка Stanford International Bank е мамела клиентите си, продавайки депозитни свидетелства и обещавайки висока доходност от лихви, предаде АП, цитирана от БЛИЦ.
Щатската Комисия за ценните книжа и фондовите борси (SEC) разследва финансиста от Тексас Алън Станфорд заедно с три от неговите компании за крупната измама, съобщи Ройтерс, цитирина от Investor. Според SEC, финансистът е организирал измамна инвестиционна схема за 8 млрд. долара, която е обещавала на вложителите си “невероятни и неустойчиво високи лихвени проценти”. Финансистът е обвинен в това, че е заблудил инвеститорите в схемата относно сигурността на депозитите като на практика привлечените средства са били инвестирани във високо рискови инструменти, обещаващи доходности над средните за подобен род депозити.
Активите на Станфорд, заедно с тези на трите компании, включени в схемата, са запорирани. Станфорд управлява активи на стойност над 50 млрд. долара.

Източници:Dnes.dir.bg
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *