Л. Леков: Борсовата търговия ще става все по-активна

Борсовата търговия ще става все по-активна и към директорите за връзки с инвеститорите ще има все повече въпроси. Това прогнозира Любомир Леков, изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на интернет компанията Инвестор.БГ АД по време на презентацията си „Ролята на медиите в разпространяването на чувствителна информация“. Презентацията бе направена в рамките на форума „Чувствителна информация за цената на акциите; вътрешна информация“, организиран от Българската асоциация по връзки с инвеститорите.

В презентацията си Леков се върна към състоянието на Българската фондова борса преди пет-шест години, когато търговията бе символична, а основните сделки бяха приватизационните. Тогава мнозина сравняваха дневния борсов оборот с този на кварталния магазин, уточни той, припомняйки, че в момента дневните борсови обороти са над 10 млн. лв.

По повод чувствителна информация за цената на акциите Леков коментира, че ежедневно получава „уж“ конфиденциална информация по повод рязко покачване на акциите на дадено чуждестранно дружество под формата на спам. Той подчерта, че потребителите не бива да се доверяват на подобен вид информация и трябва винаги да са бдителни и да анализират подробно, преди да решат да вложат парите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *