Майкрософт ще открие у нас регионален център за онлайн поддръжка

До една година компанията Майкрософт ще открие в България център за онлайн поддръжка на софтуера си, съобщи пред журналисти днес Теодор Милев, управляващ директор на „Майкрософт – България“, цитиран от Dnes.bg.

Председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) Пламен Вачков и Теодор Милев подписаха днес Меморандум за сътрудничество.

Центърът, който се очаква да бъде базиран в София, ще покрива България, Словения, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Хърватия и Гърция, съобщи Теодор Милев.

От Майкрософт не дадоха информация за инвестицията, работните места и мащабите на проекта, като обясниха, че фирмата, която ще прави обекта, е поискала конфиденциалност.

Центърът в България ще е много по-голям от този, който Майкрософт направи в Румъния, защото ще е насочен към цялата поддръжка на софтуера, докато офисът в Букурещ е само за определен кръг от програми и лицензи, обясниха от фирмата.

България и Румъния са избрани от компанията за изграждане на центрове за поддръжка заради добрите си IT-специалисти, стабилна икономика и добра перспектива, добави още Милев.

Всички следващи варианти на операционната система Windows ще имат вариант и на български език, потвърди управляващият директор на „Майкрософт – България“.

Новата платформа Windows Vista и програмите в Microsoft Office 2007 ще са с български вариант само 3-4 месеца след като започне продажбата им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *