Масажистка в компанията Google стана милионерка

Ръстът на акциите на Google в последните години донесе милиони на служителка в интернет гиганта, заемаща длъжност масажистка.

Бони Браун вече е мултимилионер, твърди публикация в Ню Йорк Тамс. Акции на Google са били част от компенсационния пакет на Браун при постъпването й на работа в най-голямата търсеща машина в интернет. Бони е започнала кариерата си в компанията през 1999 година, когато екипът се е състоял от едва 40 души. Днес персоналът на Google наброява 14 хиляди служители. След 5 години масажиране на инжинерите в Google, Браун кешира за милиони част от акциите си и се пенсионира.

Днес 52-годишната дама живее в просторна къща в Невада, а останалите акции продължават да й носят печалба. През октомври цената на акциите на гиганта превиши 700 долара, но в края на миналата седмица падна до 664 долара. От началото на годината поскъпването на ценните книжа е 51%. В резултат, около 1000 притежатели на акции от служителите на Google разполагат със състояние от по пет милиона, по неофициална информация.

Що се отнася до основателите на компанията – Лари Пейдж и Сергей Брин, тяхното богатство е оценено на по 20 милиарда долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *