МВР представи днес следващите три сериала: “Терористи”, „Сладури“ и “Регистратори”

Три специализирани полицейски акции се провеждат в момента на територията на страната – в София, Раднево, Стара Загора и Казанлък. Те са насочени срещу незаконно производство и продажба на оръжие, фалшиви регистрации в КАТ и ощетяване на бюджета на държавата.
Пред „Хоризонт” министър Цветан Цветанов каза, че общо 17 са задържани до сега. Министърът на вътрешните работи съобщи и подробности за започналата снощи операции под названието „Терористи” на територията на Казанлък.
Цветан Цветанов: В една от частните работилници, която е на един от задържаните, са намерени и 6 заглушителя за автомат „Калашников” и „Макаров” и заготовка за заглушители като производство в този частен цех. Задържаните лица са познати като цяло на полицията, защото в годините назад са задържани някои от тях за подобен вид дейност. Притеснителното е, че освен тези шест лица, които са от територията на Казанлъшко, имаме и едно лице чужд гражданин, който е със статут постоянно пребиваващ в страната. Смятам, че разплитането и подобни заявки ако са давани в минал период от време и подобни заявки, давани в бъдещ период от време, за нас е важно да разкрием цялата схема и начина за извеждането на тези автомати.
В предаването на „Хоризонт” – „Преди всички” – министър Цветанов коментира и хода на провежданата специализирана полицейска операция „Регистраторите”, насочена към хора, извършващи фалшивите регистрации в КАТ.
Цветан Цветанов: А що се касае до „Регистратори”, естествено е, че е обезпокоително. Правим всичко възможно както да изчистим къщичката, така също и да не допуснем подобни посредници, които се явяват на територията на КАТ, където се регистрират автомобилите, да извършват престъпления и да ощетяват Републиканския бюджет и то с не плащане на екотакси, с формата и начина на регистрация на някакви услуги, където всъщност се създава лошото усещане в гражданите, че липсва държавността. И другото което е, че подобни лица смятат, че това е нормален законен бизнес.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *