МВФ прогнозира тъмно бъдеще за Обединеното кралство

Подчертавайки необходимостта от финансова дисциплина, Джонатан Пил, британски икономист, предложи в интервюто за подкаста „Beyond Unprecedented“, проведено от Колумбийския юридически факултет, хората да избягват търсенето на повишение на заплатите, за да запазят сегашния си начин на живот.

Той посочи, че увеличението на разходите за покупки в сравнение с доходите може да доведе до по-лошо финансово положение и затова е необходимо да се прилага контрол върху разходите.

Според Пил обаче, хората не искат да приемат факта, че са в по-лошо икономическо положение, като някои дори се опитват да прехвърлят тежестта на другите.

Това поведение допринася за инфлацията и трябва да бъде ограничено. Миналата година управителят на Английската централна банка, Андрю Бейли, също подчерта необходимостта от финансова дисциплина и предложи да не се търси значително възнаграждение от работодателите.

По сравнение с другите големи икономики, Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира, че Обединеното кралство ще има най-лоши резултати през 2023 година с прогнозирано свиване от 0,3%.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *