Комисар от CFTC подчерта рисковете на криптовалутите

Според Ромеро, използването на криптовалути като средство за анонимни транзакции може да представлява рискове за националната сигурност, като дава възможност на киберпрестъпниците да финансират терористични организации, търговията с наркотици, дарк уеб пазари, перачи на пари и други злонамерени дейности, контролирани от различни страни.

Въпреки това, разследващите агенции като ФБР, Министерството на финансите и данъчната служба са доказали своята ефективност в проследяването и арестуването на престъпници, извършващи крипто престъпления.

И въпреки че неотдавнашен обзор на Министерството на финансите показа, че престъпниците все още използват фиатна валута за извършване на незаконни транзакции, Ромеро смята, че забраната на анонимността при използване на криптовалути може да помогне да се справим с недобросъвестните практики във финансовия свят.

Главният изпълнителен директор на CoinRoutes, Дейв Уайсбъргър, твърди, че дигиталните активи са по-лесно проследими в сравнение с традиционните активи и защитават финансовата неприкосновеност, като в същото време спират незаконните финансови транзакции.

Ромеро призовава частния сектор и международните правителства да сътрудничат и да координират действията си, за да предпазят световната финансова система от незаконни финансови практики.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *