Метавселената на Марк Зъкърбърг в контекста на финансови загуби в милиарди долари

Метавселената е виртуален свят, в който хората могат да влизат и да взаимодействат по различни начини с помощта на технологии като VR и AR.

Подразделението на Meta за метавселена, Reality Labs, изпитва затруднения, тъй като през първото тримесечие на тази година загубите му възлизат на $4 милиарда, а през 2022 г. – на близо $14 милиарда.

Очаква се загубите на подразделението да се увеличат през 2023 г. Това доведе до критики от страна на акционерите, които са обезпокоени от разходите на Meta за метавселената и искат компанията да се съсредоточи върху основните си дейности като Facebook и Instagram.

За разлика от тях бизнесът на Meta „Family of Apps“, включващ Facebook, Instagram, Messenger и WhatsApp, се представя добре, отчитайки $28.6 милиарда приходи за фискалното тримесечие, приключващо през март.

Horizon Worlds, водещото предложение на Meta в областта на метавселената, се бори да набере популярност, а общият брой на потребителите едва надхвърля 200,000. За сравнение, платформата Roblox, която също е мултиплейър виртуален свят, е привлякла средно 65 милиона активни потребители през януари тази година.

Зукърбърг беше обещал да пусне уеб версия на Horizon Worlds до края на 2022 г., но от близо пет месеца през 2023 г. Meta все още не е изпълнила обещанието си. Въпреки тези неуспехи Зукърбърг остава ангажиран с метавселената, наричайки я дългосрочен проект, върху който Meta се е фокусирала.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *