Мечи триумф на Wall Street през седмицата

След заплахите на рейтинговите агенции, че ще понижат рейтингите на знакови държави от еврозоната, инвеститорите предпочетоха да не прибързват с действията си, а да изчакат.
Освен това през следващата седмица се очаква да бъдат оповестени официални доклади с данни за състоянието не само на европейските икономики, като предварителните очаквания са, че те ще покажат американската икономика в подобрено здраве.
Така индексите завършиха разнопосочни, но на седмична база и трите водещи показателя са на червено.
DOW JONES INDUS. AVG спадна с 0.02% до 11 866 пункта. S&P 500 INDEX добави 0.32% до 1 219 пункта. NASDAQ COMPOSITE INDEX се покачи с 0.56% до 2 555 пункта.
На седмична база сините чипове изгубиха 2.6%, широкият измерител потъна с 2.8%, а високотехнологичният индекс спадна с 3.5%.
Динамична бе седмицата и за търговията с петрол. В петък търговията с фючърсите на лекия американски петрол завършиха на $ 93.53 за барел. На седмична база контрактите изгубиха повече от 5%, като за това повлияха както негативните очаквания за рейтингите на държави от еврозоната, така и решението на страните от ОПЕК да лимитират добивите на петрол до 30 млн. барела дневно.
Златото изгуби близо 7% от стойността си до $ 1 601.50 за тройунция, което е показателно за отстъплението от риска.
На валутните пазари доларът омекна към еврото и му позволи да се върне над $ 1.30 до $ 1.3043.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *