МЕ и КЕВР започнаха проверки на ЕРП

Министерството на енергетиката и КЕВР започват съвместна проверка в трите електроразпределителни дружества – „Енерго-про“, „ЕВН България“ и ЧЕЗ, съобщиха от МЕ.Проверките ще се извършват по график, като започват от днес с посещения на място на територията на ЧЕЗ.

Обект на проверките ще бъдеспазването на общите условия за работа с клиентите. Екипите ще проследят също дали е допусканпериод на отчитане, по-дълъг от нормативноопределения от 31 дни.

Надеждността на енергийната система, снабдяването с електроенергия, както и спазването направилата за бързо отстраняване на възникнали авариисъщо ще бъдат изследвани.

Година след предишните аналогични проверки, целта е да се установи как електроразпределителните предприятия са подобрили своята работа с клиентите.Проверките ще продължат до края на месеца, се посочва в съобщението.

На 19 декември беше извършено посегателство над електроенергийната мрежа, собственост на „ЧЕЗ Разпределение България“, при което беше причинен пожар, а без тк останаха 50 000 клиенти на дружеството в „Люлин“. Домакинствата стояха на тъмно и студено повече от 24 часа. По предварителни данни прекитещети ще надхвърлят 100 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *