Милена Ангелова е преизбрана за заместник-председател на Европейски център на работодателите

Д-р Милена Ангелова – главен секретар на АИКБ с пълно единодушие бе избрана за заместник-председател на CEEP (Европейски център на работодателите и предприятията с публично участие и предприятията, предоставящи услуги от общ интерес) по време на Общото събрание на организацията, проведено в Рим. Д-р Ангелова за втори път е избрана на този висок пост, заеман за пръв път от български представител, в една от двете работодателски организации – социални партньори на Европейската комисия.

Европейският център на работодателите и предприятията с публично участие и предприятията, предоставящи услуги от общ интерес е един от трите признати социални партньора на Европейската комисия. Центърът представлява интересите на своите членове пред европейските институции, като поддържа отлични контакти с Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския икономически и социален комитет. Центърът работи в тясно сътрудничество и с други европейски индустриални асоциации, като осигурява на своите членове допълнителен мощен инструмент за лобиране в Брюксел.

Г-н Ханс-Йоаким Рек от Германия и г-н Филипо Брандолини от Италия бяха преизбрани съответно за председател и за заместник-председател на организацията, а г-н Том Бийти от Обединеното Кралство бе избран за заместник-председател. На събранието бе обсъден и Инвестиционния план за Европа на Европейската комисия, който трябва да заработи следващата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *