Бъдещите специалисти по „Компютърно и софтуерно инженерство“ и „Информационни технологии“ се обучават в съответствие с нуждите на пазара на труда

Факултет по компютърни системи и управление на ТУ-София обучава първия випуск магистри по „Компютърно и софтуерно инженерство“ и „Информационни технологии“ по актуализирани учебни програми, разработени съвместно с водещи IT компании и бизнес организации. В новите програмите са залегнали модерни дисциплини, отговарящи на нуждите на бизнеса. Те са разработени в изпълнение на проект „Актуализиране на образователни програми за бакалавър, магистър и магистър-изравнително обучение след професионален бакалавър и други професионални направления в областта на Компютърното и софтуерното инженерство“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Програмите са създадени в пряка връзка с водещи компании от технологичния сектор, чието партньорство ще стимулира подготовката на студенти съобразно конкурентните потребности на пазара на труда и динамичното развитие на този сектор. Изявени и опитни експерти от партньорските компании ще се включат като лектори в образователния процес. Това гарантира подготовката на висококвалифицирани кадри и предоставя възможност за реализация на студентите още по време на тяхното обучение.

Компаниите подкрепят развитието на младите специалисти и чрез стажантски програми, на които студентите могат да приложат наученото и да се запознаят отблизо с работния процес в сектора.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Технически университет – София носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Договарящия орган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *