Министерският съвет одобри проект на Договор за сътрудничество в областта на туризма между правителствата на България и Литва.

Министерският съвет одобри проект на Договор за сътрудничество в областта на туризма между правителствата на България и Литва.
Съгласно договора двете държави ще съдействат за обмяната на статистическа и туристическа информация, ще подпомагат развитието на организирания и индивидуалния туризъм и участието в международни инициативи. Предвижда се също осъществяване на комбинирани турове и общи инициативи, насочени към трети страни и пазари, както и създаването на търговски компании с участие на чужди капитали, изграждането на инфраструктура, необходима за такова сътрудничество, взаимни инвестиции в областта на туризма и др. Двете държави ще работят и в посока популяризиране на еко-туризма и организирането на изложби и размяна на бизнес делегации.
Те ще развиват сътрудничеството в областта на образованието и обучението на туристически кадри, обмена на научни работници, експерти и журналисти. България и Литва ще могат да откриват информационни офиси на територията на другата страна.
По данни на Държавната агенция по туризъм за 2008 г. Литва заема 37-о място по брой туристи, посетили България. През миналата година делът на туристите от Литва е бил най-голям в сравнение с посетилите България туристи на другите две Балтийски страни.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *