МКБ Юнионбанк финансира земеделието с 90% от евросубсидията

Кредити за всички земеделски производители- бенефициенти по субсидиите от еврофондовете пусна на пазара МКБ Юнионбанк. Финансирането е в размер на до 90% от очакваната евросубсидия, като този процент е сред най-високите в момента, предлагани на банковия ни пазар.

Кредитът “Бизнес успех-земеделие” се отпуска при облекчена процедура. От земеделските производители се изисква единствено особен залог върху вземанията от ДФ “Земеделие” и запис на заповед. МКБ Юнионбанк финансира чрез новия си продукт корпоративните клиенти до 500 хиляди лева и физическите лица – с до 200 хиляди лева. Банката кредитира и над тези суми след допълнителна проверка на кредитоискателя.

Средствата се получават от клиента еднократно. Заемът се отпуска в лева. Лихвата върху “Бизнес успех – земеделие” е много се формира от стойността на тримесечния Софибор плюс надбавка от 3,5%.

„МКБ Юнионбанк от своето създаване винаги е била верен партньор на земеделските производители”, каза Мария Илиева, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк. „Поредното доказателство за това и факта, че банката беше от първите институции, които се включиха в инициативата на фонд „Земеделие” и Министерството на земеделието и горите за кредитиране при облекчени условия за земеделските стопани”.

Банката предлага и допълнителен пакет бонуси. Корпоративните клиенти получават 20% отстъпка върху таксите при ползване на заем срещу складови записи, при който банката е лидер с 60% пазарен дял. Освен това фирмите получават безплатно откриване на разплащателна и картова сметка, безплатно включване на SMS-известие по операциите по карта, както и безплатно включване и ползване на интернет-банкиране. На своите корпоративни клиенти МКБ Юнионбанк може да предложи и специален лихвен процент по картовата сметка от 3,5%

За физическите лица – кредитополучатели по “Бизнес успех – земеделие”, банката предлага поддържане на разплащателна сметка и извлеченията по нея без такса за цяла една година, SMS-известие за операциите по карта, безплатно интернет-банкиране. В пакета от бонуси е включена и възможност за картова сметка, която се олихвява с 3,5%.

МКБ Юнионбанк е част от германската банкова група Байерн ЛБ. Европейската банка за възстановяване и развитие притежава 6%, а частните акционери, основатели на

кредитната институция – 34%. Активите на МКБ Юнионбанк възлизат на 700 млн.лв., което е увеличение с близо 40 % спрямо същия период на миналата година. Кредитите прехвърлиха 430 млн.лв., а депозитите – 550 млн.лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *