Мобилното банкиране мести банковия клон в джоба на клиента

УниКредит Булбанк дава възможност на клиентите си да управляват средствата си навсякъде и по всяко време, чрез мобилния си телефон. Услугата „Булбанк мобайл“, която банката започва да предлага напълно безплатно, на практика премества банковият клон в джоба на всеки клиент, който притежава мобилен телефон.

“Стартираме най-модерната и интуитивна платформа за мобилно банкиране”, коментира главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

„Разработвайки „Булбанк мобайл“, вложихме много усилия и средства в това да предложим на клиентите си лесно за използване мобилно банкиране, защото вярваме, че това е бъдещето на нашия бизнес“, каза Паскуале Джамбои, Директор „Банкиране на дребно“ на УниКредит Булбанк. Тенденцията в западноевропейските страни е мобилното банкиране да бележи много по-голям ръст в сравнение с онлайн банкирането, което според експерти ще доведе до това в бъдеще разпространението на мобилното банкиране да изпревари разпространението на електронното.

„В момента 95% от нашите клиенти се обслужват в клоновете, като в следващите години очакваме техния дял да падне до 75%, а останалите да банкират чрез телефона“, допълни Джамбои.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *