Можем ли да заплащаме за реклама само срещу постигнати резултати? Ефективни ли са парите, които инвестираме в реклама?

Живеем в свят на оптимизации. Ако искаме да постигнем успех днес е нужно да действаме умно. Независимо дали притежаваме бизнес в интернет или ръководим екип, парите които отделяме за реклама трябва винаги да ни носят нужните дивиденти. Дали реално обаче е така? В половината от случаите парите инвестирани в реклама отиват на вятъра. Освен имидж рекламната стратегия трябва да носи продажби.

А как можем да заплащаме за реклама само срещу постигнати резултати?

Aфилиейт маркетинг моделът e ориентиран към постигането на резултати, като плащаме за реклама само тогава, когато реализираме директна продажба за нашия бизнес. Това е двустранен процес при, който среща си дават от една страна хора на бизнеса, които предоставят стоки и услуги за продажба и издатели, блогъри и SEM експерти от друга. Последните се наричат афилиати.Тяхната роля е да намерят клиенти, които да направят покупки при рекламодателите, като получават комисионна за това. Афилиатите използват аудиторията до която достигат чрез техните блогове или сайтове.

Посредством различни иновативни техники, афилиатите насочват читателите си от своите сайтове към тези на рекламодателите, като целта е потребителите да се превърнат в заинтересувани клиенти на рекламодателите. След активно действие от страна на потребителя, рекламодателя изплаща процент на афилиата. Една добра схема, в която всички са доволни. По този начин ние не плащаме пари само за рекламна позиция, а получаваме действие и директна продажба. Афилиейт маркетинга е ефективен иструмент за продажби за всеки един бизнес.
Как да изградим мрежа от афилиати, които да рекламират нашите продукти?

Съществуват два варианта за това. При първия започваме да действаме активно по изграждането на мрежа от афилиати, които искат да рекламират нашите продукти. Тази практика дава много добри резултати, като много от компаниите у нас я прилагат успешно. За съжаление направата на такъв тип структура изисква голям кадрови и финансов ресурс, който за стартиращ или малък бизнес си е трудно решение. В този случай на помощ ни идва втория вариант, при който можем да включим нашите продукти във вече съществуваща афилиейт мрежа. Така разходите ни за реклама ще бъдат значително по-малки,отколкото когато искаме да изградим сами афилиейт мрежа. Печелим достъп до вече действаща структура, която е изградила своите връзки и контакти с широк набор от контрагенти, като модела е работещ и печеливш. И да не забравяме, че плащаме за реклама само тогава, когато получаваме пари в сметка ни.

2leva.bg е единствената независима мрежа за афилиейт маркетинг действаща на българския пазар. Оттам ни гарантират прозрачност във взаимоотношенията, таргетиране на рекламното послание, широко покритие, достъпна цена, скорост, нови клиенти,viral –ефект, информативност, измерване на резултатите, възвръщаемост на инвестицията, ангажиране на публиката и гъвкавост на плащанията. Ако искаме повече стойност за нашите рекламни пари в интернет, нека бъдем умни и да опитаме добавената стойност на афилиейт маркетинга. И най-важното нека направим така, че трафика ни да се превърне в пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *