Мошеници мамят българите в САЩ със застраховки за ремонт на покриви

Все повече българи в Съединените щати стават жертва на нова схема за измама със застраховки. След като Чикаго и предградията му миналия уикенд бяха ударени от едра градушка, мошениците обикалят по домовете и предлагат оглед на щетите и ремонт на пострадалите къщи и покриви. Убеждават хората, че застрахователната им компания ще плати за ремонта и ги карат да подписват договори. Макар в много случаи имотът да няма нужда от генерален ремонт, а самият оглед да е безплатна услуга на застрахователната компания, целта на мнимите майстори е да приберат парите по полицата.
От градушката пострадаха стотици къщи в предградията Берингтън, Палатайн, Нордбрук, Диърфийлд и селището Лейк Цюрих, където живеят българи. Жителите на тези райони са потенциални жертви на измамата. Властите в Лейк Цюрих дори са предупредили чрез своя новинарски бюлетин, разпространяван по електронната поща, хората да внимават с измамните компании за ремонт на покриви.

Проверете всичко, преди да дадете парите си и да подпишете какъвто и да било договор, съветва сънародниците ни застрахователят Меги Барашка. Най-напред на място трябва да отиде представител на застрахователната компания, който да се срещне с фирмата за ремонт на покриви, казва тя пред BG VOICE. Огледът и оценката на щетите са напълно безплатни, затова хората не бива да сключват подобни договори, препоръчва Барашка.
Тя предупреждава собствениците да внимават, защото ако станат жертва на измамата и подадат след това оплакване до застрахователя си, това оскъпява в бъдеще стойността на полиците им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *