Надзорът вписа увеличенията на три АДСИЦ

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор (КФН) вписа емисиите акции от увеличенията на капитала на Булленд инвестмънтс АДСИЦ, Фонд за земеделска земя Мел Инвест АДСИЦ и Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ, съобщиха от институцията.

Булленд инвестмънтс АДСИЦ увеличи капитала си от 1 млн. лв. на 5,47 млн. лв. чрез издаване на нови 4 469 641 нови акции, всяка с номинал от 1 лв. и емисионна стойност от 1,05 лв. Към 30 юни фондът разполага с 5 561 дка земеделска земя, като средната цена на имотите преди разходите за придобиване е 161 лв., а с тях достига 171 лв./дка.

Емисията на Фонд за земеделска земя АДСИЦ е от 2 463 250 акции, всяко с номинална стойност от 1 лв. Компанията планира да инвестира в недвижими имоти, посредством покупка на право на собственост и извършване на строежи и подобрения с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и продажба. Сред основните учредители на дружеството са Мел Инвест Холдинг АД и Ем Ай Ей ЕООД.

Капиталът на Елана фонд за земеделска земя бе увеличен от 19,93 млн. лв. до 59,72 млн. лв. По време на днешната борсова сесия бяха прехвърлени 5 951 акции на дружеството, при което цената им се понижи с 1,55% до 1,27 лв. за брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *