Надзорът издаде лиценз на 19-то управляващо дружество

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на “Титан асет мениджмънт” ЕАД, което е 19-то УД в страната. В 14-дневен срок от получаване на уведомлението “Титан асет мениджмънт” ЕАД следва да удостовери, че е внесло изискуемият капитал от 250 хил. лв.

Учредител на дружеството е “Виквижън” ЕООД със 100% от капитала му. Само преди месец Надзорът даде лиценз и на друго управляващо дружество – Аврора кепитъл АД.

Днес КФН вписа в публичния регистър емисията акции, издадена от Транкарт АД, в резултат на увеличение капитала на дружеството от 5 млн. лв. на 7 млн. лв. Емисията е в размер на 2 млн. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка.

Комисията реши да откаже да издаде лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел на “Еврофонд Имоти” АДСИЦ”. Сред основите мотиви за отказа са липсата на институционален инвеститор и лошото финансово състояние на дружество – съучредител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *