Над 1,4 млн. лв.забавени трудови възнаграждения са изплатени през последните две седмици

Над 1,4 млн. лв.забавени трудови възнаграждения са изплатени през последните две седмици в резултат от съвместните проверки на Главната инспекция по труда и на Националната агенция по приходите. Това съобщи на пресконференция министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, цитиран от БТА.
Директорът на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова посочи, че само за август, поради започването на гроздобера и прибирането на реколтата, са отнети правата на 9552 безработни. Тя поясни, че тези лица нямат право в следващите 12 месеца да се регистрират отново в бюрата по труда.
По-рано днес беше подписан договор между Агенцията по заетостта и Асоциацията на индустриалния капитал в България по проект за ограничаване и превенция на „сивата икономика“ в България. Договорът е първият от осем подобни договора със социалните партньори и е на стойност около 8.9 милиона лева, осигурени по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.
Министър Младенов уточни, че срокът на договора е от септември 2009 г. до декември 2013 г. и има за цел ограничаване и превенция на неформалния сектор и обучение на квалифицирана работна ръка за бизнеса.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *