Русенският производител на бои и лакове Оргахим АД е в процес на преговори с MAPEI България ЕООД за продажба на дълготрайни активи

Русенският производител на бои и лакове Оргахим АД е в процес на преговори с MAPEI България ЕООД за продажба на дълготрайни активи, съобщи дружеството чрез БФБ-София.
Активите представляват парцел и сгради, намиращи се на бул. България в Русе, заедно с технологичното оборудване за производство на сухи смеси.
Не се съобщава балансовата стойност на активите, обект на продажба. Към края на юни дълготрайните активи на Оргахим са с балансова стойност 70 млн. лв.
За полугодието компанията обяви 723 хил. лв. загуба при печалба от 3 млн. лв. за януари-юни 2008. Продажбите на дружеството паднаха с 23% до 52,2 млн. лв.
В началото на годината акционерите на Оргахим гласуваха за прехвърляне на цялото производство на бои и лакове на Поликолор в завода в Русе. Договорът между Оргахим и Поликолор предвижда от бояджийската продукция на румънското предприятие да остане единствено производството на автомобилни бои, както и на индустриални покрития.
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *