Над 170% ръст на пътникопотока на летище Бургас за първите 3 месеца

Близо девет хиляди пътника са преминали през Бургаското аеропорт за три месеца, съобщи немският летищен оператор Fraport. Това прави 171,3 % ръст на пасажерите само за първите три месеца на 2008 г.
Резултатите във Варна са много по-ниски, което утвърждава Бургас като предпочитана дестинация за самолетните екскурзии особено през лятото. В морската ни столица данните сочат 14 на сто нарастване на обслужените полети. Продажбите на концесионера за тримесечието са се понижили до 528,2 млн. евро от 561,2 млн. евро преди година.
От немския летищен оператор, който освен вече споменатите летища обслужва и тези във Франкфурт, Франкфурт Хаан и Лима, все пак потвърждават очакванията си за ръст на печалбата за цялата година преди данъци, лихви, обезценки и амортизация.
Ръстът на броя на пътниците на летището във Франкфурт се е забавил през първото тримесечие на годишна база, отчасти заради стачки и лошо време. През летището са преминали 12,2 млн. пътници, или с 3,6 на сто повече спрямо година по-рано, когато е било отчетено увеличение с 5,4 на сто.
Общо пътниците на шестте летища са нараснали за тримесечието с 4,4 на сто до 16,1 млн. благодарение на летищата в Лима и Бургас. За четирите месеца до април ръстът е с 3,8 на сто до 22 млн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *