Най-голямата кланица на Балканите ще бъде край Ловеч

В Ловеч ще бъде изградена най-голямата на Балканския полуостров кланица. Това съобщи БТА, позовавайки се на писмо до общинския съвет в града от „Месокомбинат – Ловеч“ АД, който възнамерява да построи съоръжението.

По информация на агенцията инвестиционното намерение е за 25 милиона евро, като се очаква да бъдат разкри 300 работни места. Редакцията на Money.bg се опита да се свържи с предприятието за повече детайли, но оттам не отговарят.

За да се случи инвестицията, на последната си сесия Общинският съвет е дал съгласие за продажба на недвижим имот, частна общинска собственост, представляващ незастроен поземлен имот с площ от 4500 кв. метра в Северната промишлена зона. Имотът да бъде продаден чрез публичен търг при начална цена от 68 хиляди лева без ДДС. Имотът е в съседство с друг имот, собственост на „Месокомбинат -Ловеч“.

До него е осигурен транспортен достъп, електроенергия и водопроводна инсталация. Към него няма предявени реституционни претенции, заведени съдебни дела и искове, които да са пречка за процедурата за продажба. А самата му продажба е предвидена в Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост през 2014 г.

„Месокомбинат-Ловеч“ АД е месопреработвателно предприятие, собственост на „Бони Холдинг“ АД. „Бони“ притежава общо 10 дружества, като голяма част от тях са също месокомбинати в различни български градове.

От сайта на дружеството става ясно, че приходите на „Бони Холдинг“ АД за 2012 година са 149 млн. лева, а печалбата – 5.2 млн. лева. Общо служителите са около 1200, като най-много – около половината работят в „Месокомбинат-Ловеч“ АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *