Икономиката е самият живот и може да бъде разказана човешки

По инициатива на медиятаfinancebg.comна 28.04.14г. финансовият анализатор Светозар Гледачев представи книгата си „Добър ден, нещастнико” в офиса на Корпорация за Технологии и Иновации гр. Пловдив.

Авторът на книгата е извървял трудния път на предприемач в прехода. Бил е преподавател, частник, директор на банка и два холдинга.

В своите икономически есета на разбираем език обяснява и коментира много от актуалните икономически теми – образованието, връзката между парите и щастието, богатството и данъците, взаимната връзка между политиката и икономиката.

„Икономиката е скучна наука, но само ако се обяснява скучно. Икономиката е самият живот и може да бъде разказана човешки, разбираемо, интересно и дори забавно. Даже да бъде разбрана. И най-важното: да ни учи как да станем по-добри, по-можещи, знаещи и успешни – и да си останем хора”, сподели авторът.

Всичките разгледани теми в книгата тревожат мислещия човек ежедневно, ежечасно. Книгатае увлекателната и интересна като в нея се посочват много примери не само от Българияq но и от цял свят. Полезна е със съпоставките и ретроспекциите, като има и ракурс към народопсихологията на българите. В нея ще откриете как много трудни въпроси имат просто решение, но първо трябва да се разберат. “Животът не е сложен – ние го правим такъв” сподели още Светозар Гледачев.

Естествен завършек на срещата беше създалата се дискусия на актуалната за България тема за реиндустриализацията и в частност за регионалната индустриализация, чиято цел е укрепването и разширяването на някои стари производства, както иновациите в новите технологии способстващи икономически растеж, чрез повишаване риска на приходите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *