Намаления в хотелите и „солени“ пътни глоби чакат българите в Гърция

Гърция отново е предпочитаната дестинация за българите за изкарване на Великденските празници. Наред с намаленията в хотелите обаче, гръцките власти са въвели и доста „солени глоби“ за нарушителите по пътищата.
За пореден път хиляди българи избраха да прекарат великденските празници в Гърция, която се оказва една от най-предпочитаните дестинации. Хотелиерите в Северна Гърция, която българите масово атакуват, свалиха до 15% цените на туристическите услуги като прогнозите са до 70% запълване капацитета на работещите хотели.
Ниски цени и екстри, специално за български туристи, е „тежкият арсенал“, който хвърлиха в битката за промяна на климата в туристическия сектор гръцките хотелиери.
Около 100 000 автомобила ще преминат през празничните дни и през прохода Темби в континентална Гърция, който ще бъде отворен до 12 април. Специални указания за движение издаде гръцката полиция заради големия поток от туристи и автомобили, с който българските шофьори трябва да се съобразяват, за да избегнат „солените“ глоби, които варират от 300 до 1200 евро.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *