Настояваме за запазване на средствата по Кохезионния фонд и за периода 2014-2020 г.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, във връзка с предстоящото обявяване от ЕК на предложенията за следващата финансова рамка 2014 г. – 2020 г. и вероятността средствата за България в тази посока да намалеят.
Предстоящият дебат за следващата финансова рамка за периода 2014г. -2020 г. по думите на Росен Плевнелиев, е за много пари, за най-различни интереси на индустрии и на държави. Той посочи, че страната ни досега е позиционирана като лош пример, който винаги се посочва удобно от всички останали държави, осъществили своите проекти по Кохезионния фонд. Плевнелиев заяви, че България ще настоява за запазване на средствата по фонда за следващите години.
„Ще настояваме, че това е тотален приоритет на България и ние искаме Европейската комисия така, както е проявила разбиране в продължение на 25 години към всички останали държави, които са получили шанс да изпълнят своите проекти по Кохезионния фонд – това са магистрали, пречиствателни станции, да го направим и ние“, коментира министърът.
Като аргумент, че страната ни се справя с осъществяването на проекти по Кохезионния фонд, Плевнелиев добави, че до момента България е умножила по десет усвояването на парите от еврофондовете.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *