Наш магистър по японска икономика създаде своя модна линия в Германия

Българка, завършила магистратура по японска икономика, разработи своя модна колекция в Мюнхен, Германия. 29-годишната ни сънародничка е автор на серията облекла в ъндърграунд стил SinWeaver, които вече обиколиха някои от най-престижните изложения за мода в Германия.

Мария Андреева е родена в Бургас и преди 12 год. заминава да учи в Германия. Но още в гимназията проявява интерес към различни субкултури, електронна музика и музикалния стил готика. Открива все повече ъндърграунд групи и така преминава към модния дизайн, който съчетава неаната креативност и екстравагантния начин на обличане, характерен за готик сцената.

С японска икономика се захваща по волята на съдбата. Когато завършва гимназия, Мария Андреева се интересува от много неща – от археология да журналистика. Научава, че дисциплината японска икономика се преподава в някои германски университети и се заинтригува, тъй като става дума за вид приложна икономика. Специализира в сферата на маркетинга на различни места, включително и в Токио. С мода най-напред се заема, за да шие екстравагантни облекла за себе си по различни социални поводи. Но след завършването си, Мария осъзнава, че познава доста добре модния пазар, разполага и със стабилни контакти в немския ъндърграунд. Така се ражда идеята заSinWeaver.
Проектът й стартира в началото на 2012 година изцяло със собствени инвестиции. Започва да продава през интернет, но постоянно участва в престижни модни изложения в Германия. Сред тях е и голямо модно шоу пред международна публика в Берлин. Само за няколко месеца българката получава куп положителни отзиви от известни немски фотографи, организатори на международни събития, модни журналисти от специализирани издания, модели.

Мария създава дрехи с алтернативна линия, доста встрани от масовите, конвенционални модели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *