НДСВ: Цветан Цветанов незабавно да бъде сменен

В МВР не е имало никога толкова хаос и корупция. НДСВ смята за недопустимо господин Цветанов да съчетава поста министър на вътрешните работи и шеф на партийния предизборния щаб на ГЕРБ.
 Гафовете на вътрешния министър вече са твърде много и вредят не само на неговото име и правителството, но преди всичко на България. Неизчерпателният списък включва:
– Министърът на вътрешните работи допусна полицейското насилие да стане основен метод за работа в МВР, който замени цивилизованото „Да служи и пази”. Цветанов не наказа виновните за малтретирането на хора при арестите на лекарите от Благоевград и Горна Оряховица, на Николай Цонев, Алексей Петров и Тенчо Попов, нахлуването в къщи в Кърджали, Варна, София и още куп „технологични” грешки при акции, които оскърбиха много невинни граждани. Министърът на вътрешните работи не само не спря това полицейско насилие, но и похвали служителите.
– Министър Цветанов допусна служителите му да нарушават основни правила на полицейската дейност – използване на СРС-та в нарушение на закона, използване на оръжие в болници и срещу хора, които не оказват съпротива.
– Абсурдно е министърът на вътрешните работи да награждава Роман Василев – прокурорът, когото ВСС наказа.
– Недопустимо е министърът на вътрешните работи да назначава за председател на СГС свое протеже чрез груб натиск върху ВСС.
– БОРКОР глътна 2 милиона лева, но остана в звучно мълчание след сигнала на НДСВ да разследва телефонния разговор на министър-председателя, в който премиерът разпъна политически чадър над бирена фабрика – нарушител на закона.
– МВР регистрира тревожно увеличение на битовата престъпност с 30%, а в същото време разкриваемостта на престъпленията спада със 7%.
– За успешна се отчита само борбата с престъпленията “отвличания” – без съмнение тежки престъпления, но едва 0.3% от общия обем на престъпността.
– Говоренето и действията на министъра стимулират агресията не само в системата на МВР, но и в цялото общество.
– Бездействието на министър Цветанов обезкуражава хората, че могат да получат защита и съдействие, а не насилие и рекет.
– Министърът с необосновано най-голям бюджет от 1 млрд. лева върна България с 20 години назад и е на път да я извади от Шенген, ЕС и европейските ценности.
НДСВ настоява за нов министър на вътрешните работи, който да гарантира наистина опазването на гражданските права и личните свободи на хората. Нов министър на вътрешните работи, който да върне функциите на МВР да служи и да пази гражданите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *