Неджми Али: При дребните производители на тютюн говорим за оцеляване

София /КРОСС/ При протестите на тютюнопроизводителите няма политическа намеса, но при приемането още на бюджета за тази година ние предупредихме, че ще има такива протести. Това заяви депутатът от ДПС Неджми Али в предаването „Неделя 150” по БНР.
„Когато няма премиране, национални доплащания, се получава така, че накрая, когато се заложат вложените средства и данъците, които трябва да платят на държавата, се оказва, че те трябва да вземат назаем”, каза той.

При едните производители говорим за оцеляване, при крупните производители – за намаляване на печалбите, поясни Али. При положение, че в над 17 страни-членки от ЕС се произвежда тютюн, нашите колеги от ГЕРБ внесоха един законопроект, където механично се предлагат да отпаднат три члена, които създават цялостен хаос върху сектор „Тютюн“, обясни той:

„В понеделник ще се срещнем с министрите Дянков и Найденов, за да обсъдим този проблем. Трябва да се определи сумата за националните доплащания на първо място. ще настояваме правителството да излезе с решение какви са разчетите и възможностите на правителството за доплащанията”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *