Низходящият канал бе нарушен нагоре по време на азиатската сесия

Технически анализ за 16.11.200909.48.AM

EURUSD

Изглежда низходящия канал бе нарушен нагоре по-рано по време на азиатската сесия, както се вижда на четиричасовата графика. Този факт би трябвало да отслаби низходящия обръщащ сценарий на двойния връх и натиска сега е повече възходящ, но е твърде рано да се каже, че сценарий е приключил. Мисля, че двойката се нуждае от последователно движение под 1.450/60 за продължение на възходящия натиск и ретестване на 1.5062. Неуспех на това би могло да се разгледа като фалшив пробив и да предизвика значителен мечи импулс. Само пробив над 1.5062 би трябвало да се гледа като неуспех на обръщащия сценарий на двойния връх и може да ни отведе към продължение на бичия сценарий с цели 1.5150 и 1.5300. В посока надолу ключово ниво на подкрепа остава 1.4850/20. Пробив поз тази зона би трябвало да задържи валиден сценария на двойния връх към 1.4625 и 1.4450.

GBPUSD

След отхвърляне на движението под възходящия канал в четвъртък, паунд/долар имаше възходящ импулс в петък, както се вижда на четиричасовата графика. Този факт би трябвало да запази възходящия сценарий непокътнат и сигналите сега са по-възходящи за повторно тестване на 1.6842 в близка перспектива. Пробив над това равнище би трябвало да продължи бичия сценарий за ретестване на 1.7042. Непосредствена подкрепа имаме на 1.6692, чийто пробив може да ни отведе в неясна търговска зона, като цената може да се опита да тества долната линия на възходящия канал още веднъж.

USDJPY

Стратегията ми за фалшивия пробив проработи перфектно в петък, като долар/йена имаше хубав низходящ моментум, достигайки дъно на 89.46 и закривайки на 89.66. Сигналите са низходящи в кратки срокове с 88.80 като близка техническа цел, но се нуждаем от валиден пробив под подкрепата 89.40. Както можем да видим на четиричасовата графика, подкрепата е потенциална пречка за низходящ натиск, точно както се случи на 11 ноември, когато цената отстъпи значително нагоре след като направи фалшив пробив от този район. Първата съпротива е 90.00/20. Пробив над нея може да се разглежда като неуспех за мечките и да ни отведе в неясна зона за търговия, като посоката ще стане неясна.

USDCHF

Моята загриженост за потенциалния фалшив пробив нагоре, ако цената не успее последователно да остане над трендлинията на съпротива (в червено), което води до низходящ импулс стана факт в петък, като имахме значително движение до дъно 1.0101 и затваряне на 1.0118 в петък. По-рано днес през азиатската сесия двойката продължи да се движи по-ниско, търгувайки се около 1.0090. Сигналите са мечешки в най-близки срокове с цели към психологическото ниво 1.0000. Най-близката съпротива е при 1.0150. Пробив над тази област би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона, като посока ще стане неясна за мен.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *