Николай Василев: Продажбата на БТК е по-скоро положително събитие

Продажбата наБТКе по-скоро положително събитие, защото ще допринесе за по-голяма прозрачност по отношение собствеността на телекома. Василев не се ангажира с предположения относно стойността на „Виваком“, но според него към момента компанията струва няколкостотин милиона евро, което включва акции и дългове, коментира Николай Василев, бивш вицепремиер и управляващ партньор вExpat Capitalпред TВ7.

Експертът счита, че значението на „Виваком“ за националната сигурност е малко преувеличено, и по негово мнение не е повече или по-малко от това на другите два големи оператора в България, които също имат чуждестранни собственици.

Запитан дали претенциите на Дмитрий Косарев, собственик на компанията Empreno Ventures Limited, са обосновани, Василев коментира, че това не е първият човек, който претендира за собственост във „Виваком“ през последните 6 месеца, и няма да е последният. Василев добави, че твърденията са още една причина да се търси по-голяма прозрачност във връзка със собствеността на „Виваком“, тъй като нито телекомът, нито българската икономика ще спечелят от една компания, разкъсвана от своите акционери чрез висящи съдебни производства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *