Нинова: Борисов е пак на ПР акция, а не в парламента

Вместо да отговаря на важните въпроси в парламента, Бойко Борисов е пак на ПР акция, заяви депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.
Тя заяви от парламентарната трибуна, че отново неин въпрос към премиера е бил отложен. А той е бил за решението на Министерския съвет за икономическите мерки за възстановяването на българската икономика. Най-важният дебат за кризата сега се води навсякъде, но не се води в парламента, каза Нинова. Борисов не желае да дебатира с нас по най-важния въпрос на държавата. Ще питам и Дянков какво мисли по антикризисния план, заяви Нинова. Кризата се задълбочава, каза тя. Според нея предишното правителство на Станишев е взело мерки срещу кризата, а през заложения през втората половина на 2009 антикризисен план на новото правителство са изпълнени едва 5-6 точки. Когато го каним тук, не е за да го отклоняваме от ПР акциите, каза Нинова.
Скандал между нея и зам. председателя на НС Лъчезар Иванов възникна, когато тя пожела да направи процедурно предложение за изслушване в сряда на премиера Борисов за антикризисните мерки. Иванов отрече това нейно право, а Ангел Найденов от същата парламентарна група обаче направи процедурното предложение. Петър Курумбашев от КБ също критикува воденето на заседанието от страна Лъчезар Иванов и призова да се подложи на гласуване предложението, което стана, но то не беше прието. Корнелия Нинова предложи прегласуване, защото по думите й това е най-важният дебат за обществото. След прегласуването предложението отново не беше прието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *