Новите 4 сметки в НАП могат да се плащат и онлайн

Плащанията за данъци и осигурителни вноскипо новите 4 сметки могат да се правят и чрез онлайн системата на Националната агенция по приходите (НАП).

За целта е необходима дебитна или кредитна карта, както и регистрация в платформата Epay, съобщиха от агенцията.

При онлайн плащаниятасофтуерът елиминира риска от технически грешки и неточностипри попълването на платежни нареждания, като автоматично въвежда банковите сметки и кодовете за вид плащане към съответния офис на НАП.

Регистрацията в електронната платежна система на НАП е безплатнои отнема няколко минути. Услугите за достъп до данъчно-осигурителните сметки на клиентите и справките за наредените суми и погасени задължения работят безпроблемно.

Електронните системи на НАП приемат и подадените по интернет декларации за облагане на доходите на физическите лица, формуляри за корпоративни данъци, ДДС документи и осигурителни декларации.

От НАП припомнят, чевсеки гражданин или представител на фирма може да получи безплатно персонален идентификационен код(ПИК), с който да следи в интернет данъчно-осигурителното си досие, плащанията и задълженията, да прави справки за осигурителния доход и вноските, които работодателят му внася.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *