Нови ремонти по магистралите започват през есента

Поредни ремонти ще затруднят движението по някои от магистралите и пътищата на страната през есента. Още на 1 септември започва подновяването на около 30 км от магистрала „Хемус“ в отсечката Шумен – Варна, стана ясно вчера. На територията на област Шумен ще се ремонтират около 18 км, а на територията на Варненска област – близо 12 км. В момента на „Хемус“ продължава ремонта на виадуктите „Бебреш“, „Елешница“ и на съоръженията между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“.

От 7 септември ще бъдат възстановени ремонтите и по „Тракия“. До юли там бяха ремонтирани около 50 км от магистралата на територията на областите София, Пазарджик и Пловдив. След това работата бе спряна за два месеца заради засиления трафик към морето. До дни започва работата в лявото платно на моста при 9-и километър, дясното платно на моста над река Тополница при 77-и км, директното трасе от км 75-и до 81-ви километър в посока София-Пловдив и около 1 км в лявото и дясното платно на пътен възел „Пазарджик“ при 90-и километър. Алтернативно направление на „Тракия“ е подбалканският път София – Пирдоп – Карлово – Бургас.

Тапи от автомобили се образуваха по пътя към морето през юни, когато ремонтите още продължаваха. Вместо обичайното време от около час придвижването до Пловдив например се удължаваше с поне още толкова. Причината бе в обновяването на пътя още в първите километри след излизането от София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *