Нов прототип на ASIC за Биткойн майнинг от Block на Джак Дорси

Американската компания Block признава предизвикателствата в разработването на ASIC за добив на Биткойн, както от техническа, така и от финансова гледна точка. Това доведе до централизирана верига на доставки, което е вредно за миньорите и мрежата на Биткойн.

През последните месеци Block постигна значителен напредък, за да експериментира с варианти на дизайна и да осигури достъпни чипове за добив на Биткойн. Компанията закупи партида ASIC чипове от Intel, която прекрати производството на такива чипове в март месец.

Block разработва собствени комплекти за добив, използващи 3-нанометрови чипове, което е най-модерната налична технология. Целта е да се възползва от решението на Intel да спре производството на чипове Blockscale до април 2024 г.

Block има за цел да бъде ключов играч в Биткойн майнинг индустрията и да промени настоящата динамика на добива с разработването на собствени чипове с отворен код. Различността на Block е, че компанията предоставя своите софтуери и програми за тестване, актуализиране и използване на всяко лице или компания в собствени проекти. Това децентрализира производството на оборудване за добив на Биткойн и оказва положително влияние върху мрежата и екосистемата на BTC.

През март месец Block обяви намерението си да създаде набор от инструменти за добив. Основният компонент на ASIC са полупроводниковите чипове, които ще формират основата на пълната гама от елементи за добив на Биткойн.

Комплектът за добив ще включва промишлена платка за добив на Биткойн, предназначена за използване с персонализирани системи за управление и контролери на трети страни, като например Raspberry Pi.

Неотдавнашното увеличение на цената на BTC направи добива на Биткойн отново печеливш, което накара много миньори да включат машините си и да се възползват от положението на пазара.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *