НС прие на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване

Народното събрание прие навчерашното си заседание на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. Те са свързани с регулирането на прехвърляне на пенсионни права от и към специалната пенсионна схема на Европейския съюз. Другата мярка в проекта е за промени в чл. 6 от кодекса, произтичащи от изискванията на европейското законодателство към осигурителния режим при изпращане на работа в друга държава членка.
По време на парламентарния контрол министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отговори на въпроси на народния представител Мартин Димитров относно свързване на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ с електроенергийната система, относно употреба на биодизел и биоетанол и смесването им с минерални горива, относно газови връзки с Румъния и Гърция и относно експлоатационен период на V и VІ блок на АЕЦ Козлодуй.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев отговори на въпрос на народния представител Владимир Тошев относно основен ремонт на надлез над ж.п. линия по бул. „Панония“ – гр. Видин.
Божидар Нанев отговори на въпрос на народните представители Мая Манолова и Емилия Масларова относно закриване на болницата в Ивайловград и на въпроси на народния представител Михаил Миков относно реформата в здравеопазването и относно закриване на болнични заведения в област Видин.
Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отговори на питане на народните представители Димитър Чукарски и Цветан Асенов относно политиката на Министерството на земеделието и храните по повод изпълнение разпоредбите на Закона за обществените поръчки и на въпрос на народния представител Михаил Михайлов относно изпълнението на Мярка 121 – „Модернизация на земеделските стопанства“ и Мярка 123 – „Добавяне на стойност към земеделските и горски продукти“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *