Някои марки цигари поскъпнаха, някои дори с 1,20 отгоре

Пакет «Марлборо” вече ще се продава за 5 лева, показа справка в регистъра на цените на цигарите, поддържан от финансовото министерство. От «Филип – Морис” са регистрирали новите цени на разпространяваните от тях марки вчера. Кутия от разновиностите на «ЛМ” вече ще се продава за 4.50 или 4.60, а не на досегашната цена от 3.30 – 3.40 лева.
Цигарите «Ева” вече ще се продават на цена от 4.70, а не досегашните 3.50 лева. Разновидностите на «Мурати” също ще се продават на цена от 4.70 или 4.80 лева.
Така скокът при всички марки е с повече от един лев.
Българските цигари на «Булгартабак” също ще поскъпнат с повече от един лев, но новите цени ще бъдат обявени през февруари. В края на миналата година повечето марки цигари – български и вносни, поскъпнаха с 20-30 стотинки. Най-масовите цигари “Виктори” вече са на цена от 3.60 лева или с 20 стотинки повече от нивото преди Коледа. Поскъпването е заради драстичния скок на акцизите от началото на годината. До края на март обаче могат да се продават цигари със стари бандероли заради гратисния период, посочен в закона.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *