ОАЕ въвежда нови правила за лицензиране на крипто компаниите

За да получат лицензи според новите правила, компаниите трябва да спазват кодекси за бизнес поведение, като честност, прозрачност, защита на потребителите и ограничаване на продажбите на определени продукти само на конкретни клиенти.

Има минимални капиталови изисквания, а SCA може да изисква допълнителни документи от компаниите, за да се бори с прането на пари, съгласно насоките на Специалната група за финансова дейност.

Изискванията за лицензиране от SCA се отнасят до всички емирати, с изключение на свободните икономически зони и Дубай. Крипто компаниите в Дубай трябва да се регистрират в Регулаторния орган за виртуални активи (VARA), който наскоро затегна изискванията си за лицензиране.

Най-голямата криптоборса в света Binance забави своите планове да предостави търговия в Дубай през своята структура Binance FZE, докато други компании, като Komainu, Hex Trust и Crypto.com, получиха лицензи.

Рас-ал-Хайма открива Оазис за цифрови активи през второто тримесечие на 2023 г. Това е свободна зона, посветена на цифровите активи и е свързана със създадения неотдавна Департамент на бъдещето.

SCA ще работи с Централната банка за прилагане на новите разпоредби, които влязоха в сила на 15 януари 2023 г.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *