Обирът в панаира – инсцeниран?

Инсцениране на обир е една от версиите за разбиването на деветте буса на пловдивската фирма за разнос на цигари „Деливъри“ АД и задигането на 73 хил. лева от метални каси в тях.
По непотвърдена информация дистрибуторите на дружеството са организирали постановката заради неуредени трудови взаимоотношения. Според запознати пред палати 22 и 29 на панира са нощували около 40 превозни средства на „Деливъри“ АД, но само в 9 е проникнато с взлом, а пари са откраднати от касите на едва 4-5 от тях. Освен това пантите на сейфовете са били унищожени по начин, който подсказва, че преди това касите са били оставени отключени.
От панаира отказаха да коментират случая, докато не приключи разследването.
Според официалната информация от полицията парите са били откраднати с взлом от девет лекотоварни автомобила „Форд Транзит“, паркирани пред двете панаирни палати. Кражбата е станала в периода 11-13 юли след счупване на предните ветроупорни стъкла на колите, собственост на пловдивска фирма за разнос на цигари. Левовете били взети от метални каси за съхранение на пари, които се намират в бусовете.
function pic(path){
window.open(path,“,’width=936,height=630,top=5,left=5,scrollbars=no’);
return false;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *