Преглед на печата

Основната тема за вестниците днес е първото заседание на 41-вото Народно събрание и консултациите на политическите партии при президента Първанов. Продължават и предположенията по страниците на пресата кой ще влезе в новото правителство.
На първа страница Труд излиза с водещо заглавие: „Бойко ще управлява без коалиция“. Изданието посочва, че ГЕРБ няма да влиза в коалиция с други партии и ще управлява с кабинет на малцинството. Така, вестникът тълкува изказването на председателя на партията Цветан Цветанов. Според Цветанов, още тези дни от ГЕРБ ще представят за обсъждане меморандум за политическо партньорство и подкрепа за новото управление, който може бъде приет от всички партии, неучаствали в предишното управление, е цитиран Цветанов в Труд.
24 часа пише, че меморандумът ще бъде предложен на най-близките до ГЕРБ парламентарни групи – тези в център-дясно.
Сега пише в заглавие „Кабинетът на ГЕРБ събира мощна подкрепа в парламента“.
Стандарт информира, че сондажи за ремонт на конституцията са тръгнали вчера, минути след клетвата на 41-вото НС.
Вестниците отбелязват и избора на председател на парламента – Цецка Цачева, която е първата жена, която ще ръководи работата на депутатите.
Стандарт публикува интервю с нея, озаглавено „Спирам говорилнята в парламента“. В него тя посочва, че няма как да се съкрати срокът между първо и второ четене на законопроектите, времето не е приоритет, а качеството.
В Монитор пък е публикувано интервю с най-възрастния народен представител проф. Андрей Пантев /от „Коалиция за България“/, който даде началото на първото заседание на новия парламент. „Дано в ГЕРБ не си въобразяват, че им е позволено всичко“, е озаглавено интервюто.
От първата страница на вестник Класа ще Ви посрещне заглавието „Бойко Борисов получава мандата за кабинет утре.“
Водещо заглавие за Новинар е, че свещеник иска медици да посочват гейовете в църквата и впоследствие те да бъдат отстранени от нея.
Сега пише, че кметове се готвят за бунт срещу държавата заради боклука и отказват да затворят нередовните депа, тъй като ще трябва рязко да вдигнат такса смет.
Темата развива и Класа с анализа, че дълговете на общините растат с опасно темпо, като за първите пет месеца са просрочени над 20 милиона лева за горива, ток и вода.

Водещото заглавие на Дума известява, че бившият кмет на Велинград Фидел Беев влиза за три години и половина в затвора, а от финансовия вестник – Пари можете да научите коя е компанията с най-голям оборот на финансовата борса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *