Община Созопол си иска 426 хил. лв. данъци от Николай Банев

Предприемачът Николай Банев дължи на Община Созопол данъци в размер на над 426 хил. лева, съобщиха от общината, цитирани от БТА. Дължимите суми са за периода 2010 – 2014 г. От общинския пресцентър посочват, че след многобройни уведомителни писма общината предприема принудително събиране на дължимите суми.

Съдия-изпълнител е насрочил публичен търг за един от имотите на Банев. Дължимите данъци върху недвижими имоти са в размер на над 81 хил. лева, такса битови отпадъци – близо 343 хил. лева, а туристическият данък е в размер на 2 719 лева.

От общината уточниха, че са извършени неколкократни проверки на местата за настаняване и местата за хранене в къмпинг „Каваци“, чийто собственик е Николай Банев. Общинските служители са направили предписания, крайният срок за чието отстраняване изтича на 30 август.

Бившата дискотека „Каваци“ и бившият ресторант „Каваци“, чиито сгради съществуват в имота, работят без нужната категоризация, което налага след изтичане на крайния срок от предписанието, заведенията да бъдат глобени.

От общинския пресцентър съобщават още, че на територията на къмпинг „Каваци“ се намира и т.нар. пречиствателна станция, която е построена от „Балкантурист“ през 1988 г. Съоръжението няма разрешително за работа, а при направената проверка от служители на община Созопол е установено, че то не работи и няма експлоатационен персонал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *