Общини създават фонд за летище Пловдив

Над 30 общини от областите Пловдив и Смолян ще учредят сдружение с нестопанска цел в подкрепа на развитието летището в Пловдив. Това съобщи областният управител на Пловдив Иван Тотев след последната среща с общинските кметове, предаде БТА.
Той отбеляза, че идеята за създаване на фонд за летището съществува от две години, но бе подновена преди месец от новия директор на аерогарата Дойчин Ангелов. Тотев добави, че това е първият случай, в който толкова много общини се обединяват в подкрепа на развитието на аерогарата. Той очаква исканията пред правителството да имат по-голяма тежест, едно от които е за намаление наполовина на летищните такси за следващите две години.
Всяка община ще участва във фонда с по 0.50 лева на жител, като събраните средства ще бъдат използвани за споделяне на риска за авиокомпаниите, които ще открият редовни полети до Пловдив, уточни кметът на Асеновград Христо Грудев. Срещу това можем да получим безплатна реклама чрез авиокомпаниите на туристическите дестинации в двете области, отбеляза Грудев.
Той съобщи, че е започнала кампания за участие във фонда да се привлекат и 21 общини, членуващи в Сдружението на родопските общини.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *