Обявиха 275 кандидат-кметове с досиета

1747 лица не подлежат на проверка, тъй като са родени след юни 1973 г. и са твърде млади да са били сътрудници на тоталитарните служби.
Документът от 171 страници е публикуван на сайта на комисията. Сред обявените имена издигнати от ДПС са 59, от БСП – 43 (партията подкрепя и двама независими), от РЗС – 20, а от ГЕРБ – 26.
Сред най-известните имена са това на кандидат-кмета на НДСВ за кмет на София Владимир Каролев (агент Камен), на независимия кандидат-кмет на Бобов дол Милети Орешарски (Заимов) – бивш шеф на Централния софийски затвор и брат на бившия финансов министър Пламен Орешарски, както и икономистът Кольо Парамов (Яков) – претендент за градоначалник на столицата от „Обединена социалдемокрация“.
Сред претендентите на управляващата партия е Пламен Стоилов, който се бори да спечели вота в Русе. Той е бил щатен разузнавач. Кандидат-кметът на Бургас от РЗС Мария Инджова (агент Красимира) също е в списъка, вътре е и избраникът на „Атака“ за Каварна Георги Алексиев (агент Искренов).
От комисията по досиетата обаче признаха преди дни, че до изборите няма да успеят да проверят и кандидатите за общински съветници, тъй като са над 46 000 за цялата страна.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *