Одитираната печалба на Пловдив Юрий Гагарин е 1,5 млн. лв.

Нетната одитирана печалба на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив за миналата година възлиза на 1,534 млн. лв., съобщава БФБ-София.

Неодитираният неконсолидиран отчет на дружеството, публикуван в края на януари, показа нетна печалба на стойност 803 хил. лв. при положителен финансов резултат от 2,793 млн. лв. за 2005 г.

Одитираният отчет на Пловдив Юрий Гагарин все още не е публикуван на сайта на Българска фондова борса.

През февруари стана ясно, че пловдивското дружество планира инвестиционна програма за 2007 г. на стойност 7,8 млн. лв. Инвестициите ще бъдат насочени към печатната дейност на дружеството – внедряване на системи за предпечатна подготовка и закупуване на машина за офсетов печат, чието въвеждане в експлоатация е планирано да се осъществи през първото полугодие на 2007 година.

Основен акционер в дружеството е Баранко ЕООД с дял от 49%, Комсо Табако ООД притежава 18% от капитала му, а останалите 33% са собственост на други физически и юридически лица.

До момента няма сделка с акциите на Пловдив Юрий Гагарин БТ, като въведени оферти за покупка има при цена 32 лв., а оферти за продажба – при цена 32,997 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *